Vælg en miljøvenlig frisør

15 juni 2021
Anders Lundtang Hansen

Når man tænker på, hvor mange kemikalier og så videre, der kan indgå i mange hårprodukter, så er der nok mange, der vælger at benytte sig af økologiske af slagsen.

Kan man så også få dem biodynamiske og fair trade, så tager man da også den slags med, for man vil jo ikke være med til at slide på miljøet mere end højst nødvendigt.

Den slags tænker man både over, når man vasker sig med shampoo, bruger en hårkur eller balsam, og skal man sætte håret op, så bruger man også sunde produkter til den slags.

Man skal jo nok bruge vand til at vaske håret, og der skal bruges elektricitet i et krølle- og glattejern, men den slags må man tage med, som man så forsøger at minimere brugen af.

Man sparer måske også på de gange, hvor man sætter håret op og bruger alle mulige produkter i det, så man ikke tære på naturen – og så er det også sundt for ens hår.

Men hvad med frisørerne?

Hav god samvittighed ved besøg hos en frisør

En frisør får jo gerne mange kunder i løbet af en dag, hvor der skal gøres alt fra at vaske lidt hår forud for en klipning, til at man skal sætte håret op i en vild frisure.

Det bliver til mange produkter, som man ender med at skulle bruge i den proces, og det ender i løbet af en dag måske til at svare til, hvad man som almindelig person bruger på en måned.

Så når man skal vælge sig en frisør, så bør man vælge en, der har omtanke for miljøet og netop bruger produkter, der kun har økologiske ingredienser, gerne er fair trade og eventuelt biodynamiske.

For frisører har også et ansvar for miljøet, når de skal bruge mange forskellige produkter for at tilfredsstille en kunde med sit hårønske.

Flere Nyheder