Modtag behandling på et misbrugscenter

05 april 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et misbrug, eller kender du en som har et misbrug og som du gerne vil hjælpe, er det oplagt at kontakte et misbrugscenter. Her kan du få gratis råd og vejledning til hvordan du selv kan komme i en misbrugsbehandling eller bedst kan hjælpe og støtte op. På et indledende møde er det muligt at forblive anonym, men skal der en reel misbrugsbehandling i gang er det nødvendigt at oplyse ens cpr. nr.

Det skyldes at det er kommunen der betaler og de skal lovmæssigt knytte en betaling til et cpr. nr. Har du ikke lyst til at oplyse dit cpr. nr. og det kan der være mange gode og legitime grunde til, har du stadig mulighed for at modtage behandling. Du skal blot selv betale for den.

Misbrugscenter

Selve behandlingen

Der er sket store ændringer i behandlingen over tid. Tidligere troede man, at det var nok blot at afgifte og så sende en misbruger hjem med et glas metadon eller antabus. Man overlod misbrugeren til sig selv uden at tænke på at støtte ham i den efterfølgende tid.

I dag ved man at det er meget mere kompleks og ved siden af afgiftningen, er der også fokus på de bagvedliggende årsager til misbruget og man hjælper med at give misbrugeren nye værktøjer, så de bedre kan klare tilværelsen uden at ty til alkohol eller stoffer. Det kan være at familie og venner skal involveres, da en misbruger har nemmere ved at holde sig stof- eller alkoholfri, hvis familien og venner bakker op om behandlingen. 

Når behandlingen er slut, er det muligt stadig at være tilknyttet til misbrugcenteret. Det skyldes at det kan være svært for misbrugeren. Lige pludselig er der en masse tid der skal fyldes ud med nogle andre aktiviteter. Der skal måske også findes nye venner og interesser. 

Flere Nyheder