Lav dit forarbejde når du køber en ny bil

02 juni 2020
Lotte Hindsberg

Det kan være en risikabel affære at købe en ny brugt til. Nogle gange er du heldig og har virkelig fået noget for pengene. Andre gange er man uheldig og har gjort en dårlig handel. Det kan enten være fordi man ikke har gjort sit forarbejde godt nok eller også er det blot uheld. 

Derfor er det en god ide uanset hvad at bruge tid på at finde den rigtige bil. Læs op på hvad bilen har af typiske fejl og find ud af om det er alvorlige fejl der koster mange penge at få ordnet eller om det er små fejl som er nemme at få ordnet. Det er også en god ide at undersøge, hvad er prisniveauet for brugte biler af den type. Læs mere her https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/.

Det kan være af samme mærke, men også indenfor samme prisniveau. Det giver dig et godt udgangspunkt, når du besøger en forhandler eller en privatperson, der har en bil til salg.

Start med at prøvekøre bilen

Det er en god ide at starte med køre en god lang tur i bilen. Mindst 30 minutter så du både kan nå at komme en tur på motorvej, men også en bytur, så du oplever bilen i forskellige situationer. Det er ikke nok bare at køre en tur rundt om hjørnet. 

Få FDM eller lignende til at lave en test på bilen. Det er en langt grundigere test end et syn. Et syn afgøre blot om bilen er lovlig at køre i. Hvis du ikke få lavet testen inden køb, så få aftalt at testen kan laves efterfølgende og evt. fejl laves på sælgers regning. Har du ikke et sådan forbehold fanger bordet.

Er du på besøg hos en forhandler, så studere lige de andre biler der er til salg. Hvordan ser de ud. Det giver en indikation om niveauet af de biler forhandleren sælger. 

Flere Nyheder