Kan ventiler fås rustfrie?

31 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Kan ventiler fås rustfrie?

Typerne af ventiler kan komme i mange forskellige anordninger, faconer og farver, selvom det æstetiske ofte er nedprioriteret, da det handler om det funktionelle i denne sammenhæng.

Ventiler har jo en vigtigt funktion i samlede rørforbindelser, og her duer det ikke, hvis man ser mere efter, hvordan de ser ud, end hvordan de virker – der skal altid være fokus på det sidste, og så kan man eventuelt snakke om det første senere.

Desuden gemmer mange ventiler sig bag vægge, så de ikke kan ses til dagligt, men der er da også dem, som man vælger at have fremme både til pynt og funktion for at have et industrielt look på dem.

Her kan man ønske sig, at ventilerne ikke er rustne, har skarpe kanter eller sidder steder, hvor man kan komme til at falde over dem eller støde hovederne ind i dem.

Men specielt det med rusten hører sig til den del, der både er funktionelt og pænt at se på.

For en ventil uden rust er bare flottere at se på end en gammel ventil, der næsten er eroderet væk af rust, hvilket vil gøre det endnu mere farligere at skære sig på sådan en rusten ventil, hvorfor man kan ende med at skulle have sig en ny stivkrampevaccination.

Men manglen på rust er også at foretrække, når man skal installere ventiler som VVS’er for eksempel, hvor de bliver gemt væk inde bag blandt andet en væg, så det ikke lige er til at komme til ventilen, medmindre man fjerner væggen helt.

Hvis ventilen så er rustfri, så er der større chance for, at den kommer til at holde længere, og der kan gå længere tid mellem, at man bliver nødt til at kontrollere dens tilstand.

Vælg altid de bedste ventiler med omhu, så du ved, de kan holde længst muligt i deres funktionsmål.

Flere Nyheder