Giv dine vægge ”det glatte lag” med en fuldspartling

Har du bulede og skrammede vægge, som fremstår ujævne og slidte, er det fristende at forsøge sig med væv, filt og tapet, for at glatte ujævnhederne ud på en nem måde. Dette er dog langtfra den mest optimale fremgangsmåde. Hvis du prøver at sætte filt, tapet eller væv op på din ubehandlede væg, vil du opleve, at det ikke vil fæstne ordentligt til underlaget – især hvis overfladen er ujævn.

Derfor er det en rigtig god idé at jævne samtlige huller i væggen ud, førend du giver den en grundig slibning for at fjerne buler og skrammer. Det er meget vigtigt, at væggen er behandlet med primer – det såkaldte Microdispers eller ”Blåt Vand”, før du påbegynder malerarbejdet eller opsætning af filt, væv eller tapet. Ellers vil hverken maling eller tapetklister binde ordentligt til væggen. Hvis du har sat tapet, væv eller filt op, vil du risikere, at dette løsner sig fra væggen og kommer til at fremstå bulet – og med tiden falder helt ned.

Fuldspartling – det optimale grundlag for videre malerarbejde

Hvis dine vægge er forholdsvis glatte og pæne, kan du muligvis nøjes med at fylde diverse huller efter for eksempel skruer og rawl plugs ud med spartelmasse, og hernæst slibe dem, så det værste skidt er væk, før du kommer primer på. Men hvis der er meget dybe skrammer, et utal af huller, og en hel masse revner, kan det i mange tilfælde bedre betale sig med en fuldspartling.

Ved en fuldspartling smører du spartelmasse ud over hele din væg – fra gulv til loft – med en bred spartel. Det er en opgave, som kræver stor omhu, sans for præcision, og en god sjat tålmodighed. Meget slidte vægge kan nemlig sagtens være af en sådan beskaffenhed, at de kræver mere end eet lag spartelmasse – og du er nødt til at lade det foregående lag tørre hel, før du kan give det en slibning, og begynde forfra med det næste lag. Dertil kommer, at selv den mindste fejl i en fuldspartling vil kunne ses med pinagtig tydelighed, i det øjeblik du har påført maling eller opsat væv, tapet eller filt.

Professionel fuldspartling giver det flotteste resultat Det kan således godt betale sig at overveje muligheden for at alliere sig med en rutineret maler, som har mange års erfaring med fuldspartling. Hos http://csmaler.dk/ydelser/spartelarbejde/ kan du få vejledning fra en professionel maler, som ud fra dine vægges type og tilstand kan fortælle dig, hvilken type spartelmasse du er bedst tjent med, og selvfølgelig også give dig et tilbud på fuldspartling.