Er gulvafslibning farligt?

20 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Man behøver faktisk ikke være den forsigtige type og generelt bange af sig for at blive nødt til at spørge, om det er farligt at foretage en gulvafslibning.

For der er jo en grund til, at man overlader den slags arbejde til professionelle folk og ikke gør det selv, og det drejer sig ikke kun om at ende med at få et flot resultat, som det kræver tid og øvelse at kunne, men også så man ikke ender med at gøre skader på sig selv, gulvet eller andet.

Nu er der jo ikke tale om, at man bruger syre eller dynamit til den slags arbejde, og nogle gange nøjes man da med at bruge manuelt værktøj, såsom når der skal laves nogle typer af gulvafhøvlinger, men ellers bruger man elektrisk værktøj, som ikke altid er lige let at styre.

For de kyndige mennesker er det via lang tids erfaring blevet nemt at håndtere den slags arbejdsredskaber, men derfor gør man det stadig ikke på autopilot, for man har respekt for det.

Selv de ting, der ikke bruger strøm, kan jo også være skarpe at bruge, men specielt elektriske slibeværktøjer er ikke noget, som man ønsker at komme til at få på kroppen eller andre sager, som man ikke har sat sig for at slibe ned.

Dette kan medføre, at man ødelægger ting omkring sig, men hvad værre er, er nok, at hvis man ender med at slibe på sig selv, specielt den bare hud, så skal man nok et smut på skadestuen.

Mange typer af moderne værktøj har selvfølgelig sikkerhedsforanstaltninger, men derfor er det vigtigste element stadig hos den person, der bruger værktøjet.

Atter er det en grund til, at man skal overlade den proces med at slibe hos dem, der har forstand på, hvordan man gør det – så er man på den sikre side på mange måder.

Flere Nyheder