Byd velkommen med en flot dør

Det der famøse førstehåndsindtryk har faktisk sin berettigelse i at være vigtigt, for forskning viser faktisk, at vi mennesker tillægger stor betydning i den første opfattelse ved andre mennesker, og så kan de resterende timer måske blot udgøre 40 procent af betydningen.

Det samme kan lidt siges om et hus, om man så er gæst eller beboer, for hvilket syn møder en første gang? Og hvordan forekommer entré-partiet sig – specielt med døren?

Det er jo velkomstdelen, der både byder gæster velkommen ind til en bolig, og i overført betydning smiler til familien, når de kommer hjem.

Desuden er døre en nem og behændig rumdeler, som kan separere flere inddelinger i et hus eller virksomhed, hvor man kan åbne op med almindelige åbne- og lukkedøre, der skubbes og trækkes i; eller som skydedøre, hvor man trækker døren til side. 
Sidstnævnte er blandt andet med til, at man kan udnytte rummets pladsareal meget fordelagtigt til indretning.

Døre kan også fås i forskellige farver og ornamenteringer, så døren enten kan flugte med resten af indretningen og designet i hjemmet eller firmaet, eller den kan stå i skærende kontrast med de resterende omgivelser, hvorledes det så også vil være lettere at få øje på døren fra resten.

Man kan erhverve sig døre, der har mønstre på sig, der minder om dem, man fandt på døre på gamle gårde, hvor der går mange detaljer igen med især deres flotte linjer.

Endvidere kan dørene have en overflade, der blot er plane uden svinkeærinder, så kanterne fra væggene og gulvet flugter perfekt med resten af dørenes linjer, så man oplever et sammenhængende hele, når man kigger rundt i lokalet.

Dørene kan også have glaspartier i sig, hvilket man ofte oplever i døre til udestuer eller entrédøre, hvor glassene kan være matterede eller gennemsigtige efter ønske.

Og så kan dørene også være meget mere solide, end de måske tager ud ved første øjekast, hvis materialet for eksempel skal forestille træ, men er lavet af et mere massivt materiale.